Meld je NU aan voor de Short Course!

 

Semester Trainingen

De University of Applied Science and Technology (UNASAT) biedt naast de reguliere opleidingen (HBO- en Associate Degree-opleidingen), ook de mogelijkheid tot het volgen van semesters. Deze semesters stellen u en/ of uw medewerkers in de gelegenheid om kennis op te doen op het gebied van Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie en Communicatiemanagement, vallende onder de opleiding “Management & Economics” van de “School of Management & Economics” en op het gebied van Bedrijfskundige Informatica, Software Engineering en System Network Engineering, vallende onder de opleiding “ICT” van de “School of ICT”.

 

Wat is een semester?

Een semester is opgebouwd uit 2 collegeblokken van 7 weken waarin colleges worden verzorgd betreffende een bepaald vakgebied (semester). Aan het eind van de colleges per blok is er een toetsing. Dit kan zijn in de vorm van een tentamen en/of beroepsproduct. Op basis van uw interesse en behoefte of die van uw werknemers kunt u een keuze maken uit 1 of meerdere semesters. Na de succesvolle afronding van een semester komt u in aanmerking voor een semestercertificaat.

 

Wat is het voordeel van het volgen een semester?

Het voordeel van het volgen van een semester is om op basis van uw behoefte en interesse (of eventueel van uw medewerkers) uw kennis te vergroten op een specifiek vakgebied om op die manier de skills en vaardigheden van de cursist op de werkvloer te bevorderen. Cursisten zijn in een periode van 4-5 maanden op niveau gebracht met betrekking tot het gekozen vakgebied.

Een additioneel voordeel is dat ‘teams’ samen opgeleid kunnen worden, en een combinatie van voor u gewenste vakgebieden (semesters) kunnen volgen.

 

Welke semesters worden aangeboden?

UNASAT maakt een onderscheid tussen Algemene semesters en Specialisatie semesters. De Specialisatie semesters zijn gericht op de respectieve richtingen zoals hierboven genoemd. De Algemene semesters hebben betrekking op het ontwikkelen van algemene vaardigheden zoals Academische vaardigheden en Business Basics. De Specialisatie semesters daarentegen zijn gericht op specialisaties en het ontwikkelen van specifieke kennis en vaardigheden. Een studiejaar bestaat uit 2 semesters waarbij de oneven semesters aanvangen in november van elk studiejaar, en de even semesters in april van het jaar daarop.

Algemene semesters SOME:

  • Academische Vaardigheden (oneven semester)
  • Business Basics (even semester)
  • Projectmanagement (even semester)

Algemene semesters SOI:

  • Business Basics (oneven semester)
  • ICT Delivery (even semester)
  • Projectmanagement (even semester)

Specialisatie semesters SOME:

BEDRIJFSECONOMIE SEMESTERS

  • Management Accounting (oneven semester)
  • Financial Management (even semester)
  • BIVAO (oneven semester)
  • Financial Accounting (even semester)

BEDRIJFSKUNDE SEMESTERS

  • Operationeel Management (oneven semester)
  • Leiding geven (even semester)
  • Strategisch & Verandermanagement (oneven semester)

 COMMUNICATIE MANAGEMENT SEMESTERS

  • Marketing Communicatie (oneven semester)
  • Interne Communicatie (even semester)
  • Corporate Communication (oneven semester)

 

Specialisatie semesters SOI:

BEDRIJFSKUNDIGE INFORMATICA

  • Agile Management (oneven semester)
  • Business Process Analysis (even semester)
  • Analysis & Design (oneven semester)

SOFTWARE ENGINEERING

  • Mobile Solutions (oneven semester)
  • Software Engineering (even semester)
  • Cloud Solutions (oneven semester)

SYSTEM NETWORK ENGINEERING

  • Build The Network (oneven semester)
  • Network Management (even semester)
  • Operating Systems (oneven semester)

 

Aan welke vereisten moet er worden voldaan voor het volgen van semesters?

Voor de Algemene semesters gelden de volgende vereisten:

  • Minimale opleidingsvoorwaarden HAVO, VWO, NATIN, IMEAO;
  • Bij voorkeur moet de cursist werkzaam zijn in een organisatie en minimaal 2-3 maanden in dienst zijn;
  • De aankomende cursist moet kort kunnen onderbouwen waarom de behoefte er is om een of meerdere semesters te volgen. Op die manier wordt hij/ zij verplicht bewust na te denken over de gemaakte keuze(n) en gestimuleerd een goed plan uit te stippelen voor de eigen ontwikkeling. Indien de trainingen vanuit een organisatie/ werkplek worden bekostigd, moet aangetoond kunnen worden dat de te volgen semesters een aansluiting zullen zijn voor het werk;
  • Voldoet de aankomende cursist aan de bovenstaande eisen, maar heeft hij/ zij toch zijn/ haar twijfels of geen zicht welke semesters men het beste zou kunnen volgen, dan kan na een gesprek met het instituut er een gericht advies worden uitgebracht welke semesters een toegevoegde waarde zouden kunnen zijn voor de kennisuitbreiding van de cursist.

 

Voor de Specialisatie semesters gelden de volgende vereisten:

  • Werkervaring van minimaal 2 jaren op HBO-denkniveau (bij voorkeur op financieel gebied, hoewel dit niet verplicht is);
  • Minimale opleidingsvoorwaarden HAVO, VWO, NATIN, IMEAO;
  • De aankomende cursist moet kort kunnen onderbouwen waarom de behoefte er is om een of meerdere semesters te volgen. Op die manier wordt hij/ zij verplicht bewust na te denken over de gemaakte keuze(n) en gestimuleerd een goed plan uit te stippelen voor de eigen ontwikkeling. Indien de trainingen vanuit een organisatie/ werkplek worden bekostigd, moet aangetoond kunnen worden dat de te volgen semesters een aansluiting zullen zijn voor het werk;
  • Voldoet de aankomende cursist aan de bovenstaande eisen, maar heeft hij/ zij toch zijn/ haar twijfels, of geen zicht welke semesters men het beste zou kunnen volgen, dan kan na een gesprek met het instituut er een gericht advies worden uitgebracht welke semesters een toegevoegde waarde zouden kunnen zijn voor de kennisuitbreiding van de cursist.

 

Studiekosten

Basiskosten per semester: SRD 9.500 voor SOME-semesters en SRD 11.500 voor SOI-semesters. Daarnaast kunnen er afhankelijk van het semester, additionele kosten voor licenties e.d. in rekening worden gebracht.

Heeft u interesse in 1 of meerdere semesters en/ of heeft u behoefte aan meer informatie, dan kunt u contact opnemen met info@unasat.sr

TRAJECT PERSOONLIJKE PROFESSIONALISERING (EXTERN)

De opleidingen van de UNASAT zijn gebaseerd op negen (9) competenties: vakkundigheid, communiceren, resultaatgerichtheid, ondernemend gedrag, besluitvaardigheid, innovatief vermogen, klantgerichtheid, samenwerken en ontwikkelingsgerichtheid.

De competentie vakkundigheid wordt in de vakkundige semesters uitgewerkt per richting.

Bijvoorbeeld:

Richting Bedrijfskundige Informatica heeft de volgende vakkundige semesters:

Business Basics, ICT Delivery (Java en Databases), Agile Management, Business Process Analysis, Analysis and Design en Projectmanagement.

De overige 8 competenties zijn de persoonlijke competenties waarvoor in het regulier programma, gedurende 2,5 jaar workshops worden gehouden: 4 per semester. Deze workshops kunnen ook voor externe groepen verzorgd worden volgens een nader te bepalen schema.

Een competentieworkshop duurt 3 klokuren waarin de competentie wordt behandeld en wordt uiteengezet hoe de competentie vastgelegd moet worden in een verslag. De competenties communiceren, resultaatgerichtheid, ondernemend gedrag, besluitvaardigheid, innovatief vermogen en klantgerichtheid worden vastgelegd middels een STARR waarin een “best practice” wordt uitgewerkt via de volgende onderdelen:

S – Situatie waarin de “best practice” heeft plaatsgevonden (wat was de situatie waarin de beheersing van de competentie aangetoond werd)

T – Taak/taken/verantwoordelijkheden van de persoon die de competentie heeft ingezet in de bovengenoemde situatie

A – Activiteiten die uitgevoerd werden om de competentie aan te tonen

R – Resultaat van de uitgevoerde taken m.b.t. de competentie

R – Reflectie (terugblik) op de uitgevoerde activiteiten m.b.t. het aantonen van de competentie bestaande uit een zelfreflectie en reflectie op de verkregen feedback. Voor dit onderdeel moet er daarom middels een formulier, feedback gevraagd worden aan personen die bij de situatie betrokken waren.

De data van de workshops zijn verspreid over het jaar en afhankelijk van de specifieke workshop die men wenst te volgen.

De workshop wordt succesvol afgerond met een goedgekeurd verslag en afgesloten met een certificaat van afronding. De kosten per workshop zijn SRD 1500,=

Voor geïnteresseerde groepen en bedrijven, kan er contact worden gemaakt met mevr. Carole-Ann Partoredjo (c.partoredjo@unasat.sr)

De mogelijkheid bestaat ook om buiten de reguliere PP-workshops, een aan uw planning en wensen een aangepast traject aan te bieden.

Geef dan aan van welke competenties u een workshop wilt volgen, in welke perioden en hoeveel personen daaraan mee zullen doen. Er wordt dan voor u een aangepaste offerte gemaakt.